Nieuwsberichten

Mandalaworkshop 3 en 24 okt. Thema Flower of life

Heilige geometrie is de geometrie die gebruikt wordt in de constructie van religieuze gebouwen als kerken, tempels, moskeeën, religieuze monumenten, altaren, heilige plaatsen en voor religieuze kunst.

Flower of life of levensbloem is één van de krachtigste Heilige Geometrische vormen. Het is een oeroude metafoor voor de geometrie van alle leven in het universum zoals van boom naar bloem van vrucht naar zaad en weer terug.
Het bevat alle wijsheid van het universum, op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code zit opgesloten in onze eigen DNA. De afbeelding komt in alle religies voor en is over de gehele wereld in gebruik. Oude beschavingen wisten toegang tot deze wijsheid te krijgen die verborgen zit in dit geometrische patroon.
En het verhaal gaat dat deze zelfde kennis reeds gebruikt werd door de bouwers van de piramiden.

De constructie van de Flower of life tekenen we met behulp van de passer. We bouwen hem stap voor stap op. Vervolgens kun je  je tekening naar eigen inzicht kleuren.

Tijd: van 10.00- 13.00 uur
Kosten: € 25,- incl. koffie,thee  met iets lekkers, fruit aan het eind van de ochtend en materialen. Je kunt ook een strippenkaart kopen van € 100,- voor 5 lessen.
Opgeven uiterlijk dinsdag 24 september.