Nieuwsberichten

Expositie Kinderkunst

Vanaf Koningsdag, 27 april 2019 zal er in Galerie Hofsteeg een selectie van het werk van de kinderen te zien zijn dat  in de afgelopen periode, vanaf januari is gemaakt.

Het gaat om Kunst met ‘de grote K’ van Kinderkunst. Een lijfspreuk van Picasso was: “Ieder kind is een kunstenaar.” Hij bedoelde hiermee dat kunstenaars net als kinderen gebruik maken van het toeval en open staan voor verwondering, voor nieuwe mogelijkheden. Hij merkte op dat de moeilijkheid is een kunstenaar te blijven als je later ‘groot’ wordt.

De expressie van een kind wordt wel de meest zuivere vorm van kunst genoemd, omdat deze nog vrije expressie niet ‘bedorven’ is door invloeden van ‘wat men mooi vindt’ en door allerlei later opgedane cognities. Kinderen zijn een bron van creatieve energie, ze hebben geen oordeel over hun creatie en vragen zich niet af of mensen het wel mooi vinden wat ze maken.

Wij, Onno de Bruyne en Patrice van der Heiden van Galerie Hofsteeg en ik denken dat deze bijzondere expositie meer jonge kinderen kan stimuleren zich met beeldende vorming bezig te houden en nodigen hen in het bijzonder uit de expositie te bezoeken. Maar zij hopen dat ook volwassenen zich door de schoonheid en de onbevangenheid van de beeldtaal van kinderen laten inspireren.

De expositie is van 27 april tot en met 11 mei te zien in Galerie Hofsteeg, Steegoversloot 41 in Dordrecht.
Tijdens deze expositie zijn de openingstijden van dinsdag tot met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

De officiële opening is op 27 april om 14.00 uur. Je bent van harte welkom!

Een terugblik: